Connect with us

Economie

Vooruitbetaling bij kappers en schoonheidssalons om no-shows te voorkomen

Vooruitbetaling bij kappers en schoonheidssalons om no-shows te voorkomen

Vooruitbetalen bij de kapper en schoonheidssalons om ‘no-shows’ te beperken

Het probleem van “no-shows” is al lang een doorn in het oog van kappers en schoonheidssalons overal ter wereld. Klanten die een afspraak maken en vervolgens niet komen opdagen, zorgen niet alleen voor verloren inkomsten, maar ook voor verloren tijd die anders aan andere klanten besteed had kunnen worden. Om dit probleem aan te pakken, overwegen steeds meer salons om vooruitbetalingen te eisen bij het maken van afspraken.

Voordelen van vooruitbetalingen

Het invoeren van vooruitbetalingen kan meerdere voordelen hebben voor kappers en schoonheidssalons. Ten eerste kan het helpen om “no-shows” te verminderen. Klanten zijn eerder geneigd om op hun afspraak te verschijnen wanneer ze al betaald hebben voor de dienst. Dit zorgt niet alleen voor een hogere omzet, maar ook voor een betere planning voor de salon, wat resulteert in minder ongebruikte tijdsslots.

Daarnaast kan vooruitbetalingen ook helpen bij het verbeteren van de cashflow van de salon. Door klanten te vragen om vooruit te betalen, kunnen salons ervoor zorgen dat ze gegarandeerd inkomsten hebben, zelfs als een klant uiteindelijk niet komt opdagen. Dit kan vooral nuttig zijn voor salons die te maken hebben met seizoensgebonden schommelingen in de vraag.

Klantgerichte benadering

Hoewel vooruitbetalingen voordelen kunnen hebben voor kappers en schoonheidssalons, is het belangrijk om een klantgerichte benadering te behouden. Het is essentieel dat salons duidelijk communiceren over het beleid van vooruitbetalingen en zorgen voor transparantie over eventuele annulerings- en terugbetalingsvoorwaarden. Salons moeten ervoor zorgen dat klanten zich comfortabel voelen bij het maken van vooruitbetalingen en begrijpen dat het een manier is om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen.

Het is ook belangrijk om flexibel te blijven en rekening te houden met onvoorziene omstandigheden aan de kant van de klant. Bijvoorbeeld, sommige salons bieden de mogelijkheid om de vooruitbetaling te gebruiken als krediet voor een toekomstige afspraak in plaats van een terugbetaling, wat klanten kan aanmoedigen om opnieuw te boeken in plaats van volledig te annuleren.

Technologische oplossingen

Om vooruitbetalingen gemakkelijker te maken, maken steeds meer kappers en schoonheidssalons gebruik van technologische oplossingen. Online boekingssystemen bieden vaak de mogelijkheid om vooruitbetalingen te verwerken op het moment van boeking, waardoor het proces voor zowel de klant als de salon gestroomlijnd wordt. Daarnaast kunnen deze systemen herinneringen sturen naar klanten, waardoor de kans op “no-shows” verder wordt verminderd.

Een andere technologische oplossing die steeds populairder wordt, is het gebruik van apps om vooruitbetalingen en afspraken te beheren. Deze apps bieden klanten de mogelijkheid om gemakkelijk vooruit te betalen en hun afspraken te beheren, terwijl salons profiteren van een geautomatiseerd proces en een verminderde administratieve last.

Toekomstperspectief

Het is duidelijk dat vooruitbetalingen een potentieel krachtig hulpmiddel kunnen zijn voor kappers en schoonheidssalons om het probleem van “no-shows” aan te pakken. Door het verminderen van gemiste afspraken en het verbeteren van de cashflow, kunnen salons beter presteren en groeien. Echter, het is belangrijk om een balans te vinden tussen het beschermen van de belangen van de salon en het bieden van een positieve ervaring voor de klant.

Naarmate technologische oplossingen evolueren en klantgedrag verandert, kunnen vooruitbetalingen blijven evolueren als een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering voor kappers en schoonheidssalons. Het is aan de salonhouders om de juiste aanpak te vinden die past bij hun unieke situatie en klantenbestand, en om ervoor te zorgen dat vooruitbetalingen worden geïmplementeerd op een manier die zowel effectief als klantgericht is.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Economie

ING stopt in 2040 met investeren in olie- en gaswinning

ING stopt in 2040 met investeren in olie- en gaswinning

Vandaag heeft ING bekendgemaakt dat ze in 2040 geen belangen meer willen hebben in de olie- en gaswinning. Dit nieuws markeert een nieuwe koers voor de grootste bank van Nederland. De belangen zullen in 2030 met 35% worden afgebouwd, wat een significante verandering is ten opzichte van het eerdere doel van 16%. Daarnaast zal ING zich richten op het verdrievoudigen van investeringen in duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, tot 7,5 miljard euro.

Grote impact van de beslissing

Met kantoren in veertig landen, zakendoen in honderden landen en een balanstotaal van duizend miljard euro, is ING een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Deze aankondiging zal dan ook een grote impact hebben op de financiële wereld en de overgang naar duurzame energie wereldwijd.

Kritiek van actiegroepen

De afgelopen jaren kreeg ING veel kritiek van actiegroepen zoals Extinction Rebellion, Milieudefensie en Fossielvrij NL. Ze noemden de bank de grootste financier van fossiele brandstoffen. Actievoerders blokkeerden zelfs de ingang van het hoofdkantoor in Amsterdam en eisten dat ING “stopt met het financieren van de klimaatcrisis”.

Nieuwe koers gestuurd door klimaatovereenkomst

Steven van Rijswijk, de bestuursvoorzitter van ING, was aanwezig op de klimaattop in Dubai, waar een belangrijk akkoord werd gesloten. Van Rijswijk benadrukt dat dit akkoord leidend zal zijn voor de koers die de bank de komende jaren vaart. Hij erkent dat de wereld op weg is naar een klimaatakkoord, en benadrukt dat dit zowel goed is voor de samenleving als voor de economie.

Economische realiteit en risicobeperking

Van Rijswijk wijst op de economische realiteit van de internationale afspraken om fossiele brandstoffen af te bouwen en te investeren in duurzame energie. Hij benadrukt dat financiële instellingen ook te maken hebben met risicobeperking bij langetermijninvesteringen. Het gevaar van zogenoemde “gestrande activa”, bezit dat geen waarde meer heeft door het wegvallen van de vraag, speelt hierin een grote rol.

Afspraken met klanten

De komende jaren zal ING soortgelijke gesprekken voeren met klanten over olie en gas als eerder gebeurde over kolen. Hierbij zal worden ingezet op het verminderen van het percentage van energieopwekking door middel van olie en gas. Dit laat zien dat de bank niet helemaal zal stoppen met investeren in olie- en gasbedrijven, en dat tijd nodig is om de overgang naar duurzame energiebronnen te realiseren.

Al met al markeert de aankondiging van ING een belangrijke stap richting een duurzame toekomst, en zal het invloed hebben op de manier waarop financiële instellingen omgaan met investeringen in fossiele brandstoffen.

Update: 2 weken geleden

Lees Verder

Economie

Prijsplafond voor energie verdwijnt in 2024

Prijsplafond voor energie verdwijnt in 2024

Prijsplafond voor energie verdwijnt in 2024

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) adviseert consumenten om een vast contract af te sluiten als ze zekerheid willen over de hoogte van hun gas- en elektratarieven na het verdwijnen van het prijsplafond voor energie. Het prijsplafond voor gas, elektriciteit en stadsverwarming houdt namelijk op te bestaan, waardoor vaste contracten momenteel goedkoper zijn dan variabele contracten. De tarieven van vaste contracten met een looptijd van 2 of 3 jaar zijn de afgelopen maand ca. 5 procent goedkoper geworden en zijn momenteel het voordeligst, aldus de ACM.

Nieuwe situatie vanaf 1 januari 2024

Gedurende een jaar waren er vaste maximumtarieven voor gas (1,45 euro per kubieke meter) en elektriciteit (0,40 euro per kilowattuur). Echter, vanaf 1 januari 2024 houdt deze regeling op, wat betekent dat huishoudens niet langer beschermd zullen zijn tegen hoge energieprijzen. De ACM benadrukt daarom het belang van het kiezen voor een vast contract met prijzen onder het prijsplafond voor huishoudens die zekerheid willen over hun energierekening. Er is echter ook een ruim aanbod van aantrekkelijk geprijsde variabele en dynamische contracten voor huishoudens die minder belang hechten aan vaste prijzen.

Onzekerheid over toekomstige energieprijzen

Het is momenteel niet mogelijk om te voorspellen of consumenten uiteindelijk goedkoper uit zullen zijn met een vast, variabel of dynamisch contract, omdat de ontwikkeling van energieprijzen in de komende jaren onbekend is. Na de inval van Rusland in Oekraïne steeg de gasprijs naar het hoogste niveau ooit, maar inmiddels is de Europese gasmarkt weer in rustiger vaarwater gekomen, waardoor verdere daling van de gasprijs mogelijk is.

Verschil tussen vaste, variabele en dynamische contracten

Bij een vast contract gelden gedurende een bepaalde periode (vaak 1, 2 of 3 jaar) dezelfde energietarieven, waardoor consumenten zekerheid hebben over hun tarieven. Echter, het contract kan niet voortijdig opgezegd worden, wat een nadeel kan zijn als de variabele tarieven dalen en lager zijn dan die van het vaste contract. Bij variabele contracten kan het energiebedrijf de tarieven aanpassen, maar consumenten kunnen altijd kosteloos overstappen naar een andere leverancier. Bij dynamische contracten verandert de prijs voortdurend, waardoor consumenten op bepaalde tijden veel of juist weinig elektriciteit kunnen gebruiken.

Waarschuwing voor tarieven boven het prijsplafond

Ruim 6 procent van de huishoudens heeft momenteel een contract bij aanbieders met tarieven boven het prijsplafond, wat volgens de ACM een risico kan vormen na het verdwijnen van het prijsplafond voor energie. De ACM zal de energietarieven in de gaten blijven houden via de maandelijkse Monitor Consumentenmarkt Energie.

Al met al is het belangrijk voor consumenten om zich bewust te zijn van de aankomende veranderingen in de energiemarkt en zorgvuldig te overwegen welk contract het beste aansluit bij hun behoeften en financiële situatie.

Update: 4 weken geleden

Lees Verder

Economie

EU bereikt akkoord om vernietiging onverkochte kleding te stoppen

EU bereikt akkoord om vernietiging onverkochte kleding te stoppen

Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben een akkoord bereikt om een einde te maken aan het vernietigen van onverkochte kleding en schoenen. De EU hoopt met deze nieuwe regels een verandering af te dwingen in de kledingindustrie.

Nederlandse problematiek

Jaarlijks blijkt uit cijfers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat zo’n 6 procent van alle kleding in Nederland niet verkocht wordt. Een deel van deze onverkochte kleding eindigt in de verbrandingsoven of de versnipperaar, wat in 2015 naar schatting om 1,2 miljoen kledingstukken per jaar ging.

Grote veranderingen op komst

Hoewel het akkoord nog moet worden goedgekeurd door de EU-lidstaten en het voltallige EU-parlement, wordt dit gezien als een formaliteit. Grote kledingbedrijven krijgen vervolgens twee jaar de tijd om hun bedrijfsvoering aan te passen, terwijl middelgrote bedrijven een aanpassingsperiode van zes jaar krijgen.

Duurzame productie

Naast het stoppen van de vernietiging van onverkochte kleding, zullen er ook regels komen die producenten moeten aanzetten tot het maken van producten die langer meegaan en waarvan het makkelijker is om ze te repareren. Ook moet het makkelijker worden om producten te recyclen. Daarnaast zullen er regels komen die het gebruik van grondstoffen, energie en water tijdens de productie moeten verlagen.

De toekomst van de kledingindustrie

“Het is tijd om een einde te maken aan het model van ‘neem, maak, gooi weg’, dat is zo schadelijk voor onze planeet, onze gezondheid en onze economie,” zegt het Italiaanse parlementslid Alessandra Moretti, die de kar trok rond deze regelgeving in het parlement. “Duurzame producten zullen de norm worden.”

Dit akkoord markeert een grote stap in de richting van een meer duurzame kledingindustrie in de Europese Unie. Met strengere regels omtrent productie, verkoop en afvalverwerking, wordt er gehoopt dat de mode-industrie een positieve bijdrage zal leveren aan het behoud van het milieu en de circulaire economie.

Update: 4 weken geleden

Lees Verder

Populair