Connect with us

Buitenland

Thanksgiving veroorzaakt piekdrukte op Amerikaanse luchthavens

Thanksgiving veroorzaakt piekdrukte op Amerikaanse luchthavens
Getty Images

Drukste dag ooit op Amerikaanse luchthavens na Thanksgiving

Meer dan 2,9 miljoen mensen hebben zondag in de Verenigde Staten na Thanksgiving het vliegtuig gepakt, wat heeft gezorgd voor de drukste dag ooit op de Amerikaanse luchthavens. Dit blijkt uit gegevens van de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA), die aangeven dat het reizigersaantal van ruim 2,9 miljoen een stijging van 14 procent betekent vergeleken met de zondag na de nationale feestdag vorig jaar. Vergeleken met 2019 gaat het zelfs om een stijging van 25 procent.

Weinig vertragingen ondanks de drukte

Opvallend genoeg liepen maar weinig vluchten vertraging op, ondanks de enorme drukte en niet al te beste weersomstandigheden. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft aangegeven dat de meeste vluchten volgens schema zijn vertrokken. Rond Thanksgiving reizen miljoenen Amerikanen over grote afstanden naar hun familie. Thanksgiving is een nationale feestdag in de VS die op de vierde donderdag van november wordt gevierd om de goede oogsten te gedenken. De meeste Amerikanen zijn daarna ook op vrijdag vrij.

Impact van Thanksgiving op de luchtvaart

Het feit dat meer dan 2,9 miljoen mensen na Thanksgiving het vliegtuig hebben genomen, heeft een impact op de luchtvaartindustrie in de Verenigde Staten. Met de enorme drukte op de luchthavens en de stijging van het reizigersaantal ten opzichte van voorgaande jaren, rijst de vraag of de Amerikaanse luchtvaartindustrie hiermee kan profiteren van de afblazende krimp op Schiphol.

Het Amerikaanse reizigersaantal tijdens Thanksgiving in de afgelopen jaren

Om een beter beeld te krijgen van de stijging van het reizigersaantal in de Verenigde Staten na Thanksgiving, kijken we naar de afgelopen jaren. In 2022 namen meer dan 2,5 miljoen mensen het vliegtuig op de zondag na Thanksgiving, wat een stijging van 14 procent inhoudt ten opzichte van vorig jaar.

In 2019 was er een reizigersaantal van ongeveer 2,3 miljoen mensen op de zondag na Thanksgiving in de VS. De stijging van het reizigersaantal van 25 procent in vergelijking met 2019 toont aan dat de populariteit van reizen na Thanksgiving in de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen.

De invloed van de COVID-19 pandemie op de reisgewoonten van Amerikanen

De COVID-19 pandemie heeft ook zijn invloed gehad op de reisgewoonten van Amerikanen. De afgelopen twee jaar heeft de pandemie geleid tot beperkingen en veranderingen in het reisgedrag van mensen wereldwijd. In 2020 daalde het reizigersaantal na Thanksgiving in de Verenigde Staten sterk door de pandemie, met ongeveer 1,2 miljoen reizigers op de dag na de feestdag.

De stijging van het reizigersaantal in de afgelopen jaren toont aan dat Amerikanen, ondanks de aanhoudende pandemie, weer meer geneigd zijn om te reizen, vooral rond feestdagen als Thanksgiving.

De impact van het reizigersaantal op de Amerikaanse luchthavens

De enorme drukte op de Amerikaanse luchthavens als gevolg van het reizigersaantal na Thanksgiving heeft vragen opgeroepen over de capaciteit van de luchthavens en de infrastructuur om dergelijke grote aantallen passagiers aan te kunnen. De TSA en de luchtvaartmaatschappijen staan voor de uitdaging om de veiligheid en efficiëntie van het luchtverkeer te waarborgen, vooral tijdens piekmomenten zoals na Thanksgiving.

De impact van het reizigersaantal na Thanksgiving op de economie en de luchtvaartsector

De toename van het reizigersaantal na Thanksgiving in de Verenigde Staten heeft ook gevolgen voor de economie en de luchtvaartsector. De stijging van het aantal reizigers kan zorgen voor een impuls in de luchtvaartsector, aangezien luchtvaartmaatschappijen en andere gerelateerde diensten profiteren van de toegenomen vraag naar vluchten en reizen.

Opsomming van de belangrijkste elementen
– Meer dan 2,9 miljoen mensen reisden zondag na Thanksgiving in de VS.
– Dit leidde tot de drukste dag ooit op Amerikaanse luchthavens.
– Het reizigersaantal steeg met 14 procent ten opzichte van vorig jaar en 25 procent ten opzichte van 2019.
– Weinig vluchten ondervonden vertraging ondanks de drukte en slechte weersomstandigheden.
– De COVID-19 pandemie heeft de reisgewoonten van Amerikanen beïnvloed, maar het reizigersaantal na Thanksgiving is weer toegenomen.
– De impact van het reizigersaantal na Thanksgiving heeft vragen opgeroepen over de capaciteit van de Amerikaanse luchthavens en de veiligheid van het luchtverkeer.

Conclusie

Het reizigersaantal van meer dan 2,9 miljoen mensen na Thanksgiving in de Verenigde Staten heeft geleid tot de drukste dag ooit op Amerikaanse luchthavens. De stijging van het aantal reizigers ten opzichte van voorgaande jaren roept vragen op over de capaciteit van de Amerikaanse luchthavens en de impact op de luchtvaartsector. De komende dagen zullen duidelijk maken welke effecten deze drukte heeft gehad op de economie en de luchtvaartindustrie.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Storm Gerrit veroorzaakt chaos en schade in het Verenigd Koninkrijk

Storm Gerrit veroorzaakt chaos en schade in het Verenigd Koninkrijk

Op 28 december 2023 heeft storm Gerrit ernstige schade toegebracht aan delen van het Verenigd Koninkrijk, met name de Engelse stad Manchester. Duizenden huizen in Manchester zitten momenteel zonder stroom, als gevolg van een lokale tornado die ’s nachts door de stad trok.

Schade aan honderd huizen in Manchester

De krachtige storm heeft ongeveer honderd huizen beschadigd in het district Tameside, waar een tornado leidde tot stroomstoringen, afgerukte daken, omgewaaide bomen en ingestorte muurtjes.

Geen gewonden, maar meerdere mensen dakloos

Gelukkig zijn er geen gewonden gemeld als gevolg van de storm. Wel moesten meerdere mensen hun woningen verlaten vanwege de schade. In de buitenwijk Stalybridge raakten de woningen dusdanig beschadigd dat er eerst bouwkundig onderzoek moet plaatsvinden voordat het veilig is om terug te keren.

Verkeersproblemen en wateroverlast

Sinds de komst van storm Gerrit op woensdag hebben meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk te kampen met problemen. Het trein- en wegverkeer is op meerdere plekken verstoord. Daarnaast werden maatregelen genomen tegen wateroverlast in Engeland, Noord-Ierland, Wales en Schotland, maar overstromingen konden op verschillende plaatsen niet voorkomen worden.

Vliegtuigen stuiterend aan de grond op Londense luchthaven

Zelfs op de Londense luchthaven Heathrow hadden vliegtuigen moeite om veilig te landen, als gevolg van de harde wind die hen parten speelde.

Storm Gerrit vernoemd naar voormalig NOS-weerman

Opvallend genoeg is storm Gerrit vernoemd naar de bekende meteoroloog en voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra. In Nederland veroorzaakte de storm beperkte schade.

Bijzonder kerstcadeau voor Gerrit Hiemstra

Het is opmerkelijk dat de storm vernoemd is naar Gerrit Hiemstra, aangezien hij het als een bijzonder kerstcadeau zou kunnen beschouwen.

Volledige dekking van de gevolgen van storm Gerrit

Blijf op de hoogte van de gevolgen van storm Gerrit en volg de actuele ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. We zullen blijven rapporteren over de schade en de herstelwerkzaamheden na deze verwoestende storm.

Update: 8 uur geleden

Lees Verder

Buitenland

Argentijnen protesteren tegen economische hervormingen

Argentijnen protesteren tegen economische hervormingen
AFP

Duizenden Argentijnen gaan de straat op om te protesteren tegen economische wetsvoorstellen van president Javier Milei

Op woensdag gingen duizenden Argentijnen de straat op in de hoofdstad Buenos Aires om te protesteren tegen een decreet dat is uitgevaardigd door president Javier Milei. Ze vinden de economische wetsvoorstellen die erin staan te ingrijpend. Milei wil bijvoorbeeld maximale huurprijzen afschaffen.

Het decreet van de nieuwe Argentijnse president schrapt of wijzigt in totaal meer dan 350 economische regels. Naast de afschaffing van maximale huurprijzen, maakt het ook een einde aan een aantal werknemersbeschermingen en schrapt wetten die consumenten beschermen tegen onrechtmatige prijsstijgingen.

Dit zou een aanzienlijk effect kunnen hebben op de Argentijnen, gezien de jaarlijkse inflatie boven de 160 procent ligt, en 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

De demonstranten zwaaiden met Argentijnse vlaggen en droegen spandoeken met de tekst: “Het thuisland is niet te koop.” Ze roepen de rechtbanken op om het decreet ongrondwettelijk te verklaren. Volgens de demonstranten tast het decreet de bescherming van werknemers en consumenten aan. Een paar maatschappelijke groeperingen hebben al een verzoek bij de rechtbank ingediend, terwijl de vakbonden de mars organiseerden.

Milei stuurde het pakket wetsvoorstellen die het decreet in werking moeten stellen eerder op woensdag naar het parlement. De zeer libertaire en radicaal-rechtse politicus is sinds 10 december in functie.

Wie is ‘de gek’ Milei?

De bekendste bijnaam van Milei is ‘El Loco’ (de gek), die ook populair is onder zijn aanhangers. Hij kreeg deze bijnaam vanwege zijn explosieve woede-uitbarstingen op de middelbare school. In de jaren tachtig was hij een professioneel keeper, maar hij verliet de sport om te gaan studeren. Na zijn studie werkte hij als econoom. Milei heeft weinig goede vrienden, maar is wel heel close met zijn honden, die volgens hem zijn belangrijkste adviseurs zijn.

Update: 3 dagen geleden

Lees Verder

Buitenland

Gaston Glock overleden op 94-jarige leeftijd

Gaston Glock overleden op 94-jarige leeftijd
Reuters

Op 27 december 2023 is de Oostenrijkse ingenieur Gaston Glock overleden. Glock staat bekend als de ontwerper van een van ’s werelds best verkochte handwapens, het Glock-pistool. Na een leven dat gekenmerkt werd door succes en controverse, overleed hij op de respectabele leeftijd van 94 jaar.

Het ontwerp van het Glock-pistool

In de jaren tachtig ontwierp Gaston Glock een wapen dat destijds baanbrekend was. Het Glock-pistool was niet alleen lichter dan andere wapens, maar ook goedkoper en betrouwbaarder. Deze kenmerken maakten het wapen geliefd bij militairen en consumenten over de hele wereld.

Het Nederlandse, Britse en Franse leger maken gebruik van het Glock-pistool, en ook op de Amerikaanse consumentenmarkt is het pistool populair.

Succes en controverse

Gaston Glock behaalde veel succes met zijn bedrijf. In het afgelopen jaar draaide zijn wapenfabrikant GLOCK een winst van maar liefst 146 miljoen euro. Echter, in 1999 overleefde hij een moordaanslag, wat destijds veel aandacht trok in de media.

In 2011 kwam Gaston Glock opnieuw in het nieuws vanwege zijn heftige scheiding van zijn eerste vrouw. Dat jaar hertrouwde hij met Kathrin Tschikof, die 51 jaar jonger is dan hij. Sinds 2021 is Kathrin Tschikof de directeur van de wapenfabrikant, waarmee ze Gaston Glock opvolgde.

Erfenis van Gaston Glock

Met de dood van Gaston Glock komt er een einde aan een tijdperk van innovatie en controverses. Zijn nalatenschap zal voortleven in het succes van het Glock-pistool en het voortdurende beheer van de wapenfabrikant door zijn echtgenote.

Update: 3 dagen geleden

Lees Verder

Populair