Connect with us

Gezondheid

Philips: Veilig apneu-apparaat voor patiënten bij juist gebruik

Philips: Veilig apneu-apparaat voor patiënten bij juist gebruik
Philips

Philips verklaart dat Dreamstation 2 veilig is voor gebruik

Philips heeft aangegeven dat gebruikers van de Dreamstation 2 geen gevaar lopen, zolang ze de veiligheidsinstructies van het apparaat opvolgen. Dit komt nadat de Amerikaanse toezichthouder FDA waarschuwde dat de bevochtiger van het apparaat te heet zou kunnen worden bij verkeerd gebruik.

Amerikaanse apneupatiënten klagen over rare geur bij Dreamstation 2

In de afgelopen drie maanden hebben honderden Amerikanen met slaapapneu zich beklaagd over een ongewone geur die vrijkomt bij het gebruik van Philips’ Dreamstation 2 Slaaptherapie. De Amerikaanse toezichthouder FDA ontving in deze periode ongeveer 270 meldingen hierover.

Oververhitting van het apparaat bij apneupatiënten

De Dreamstation is bedoeld om apneupatiënten te helpen voorkomen dat hun ademhaling stopt tijdens het slapen. Philips, de fabrikant van medische apparaten, heeft bevestigd dat de klachten gaan over oververhitting van het apparaat.

Philips verklaart dat Dreamstation 2 veilig is voor gebruik

Volgens een verklaring van Philips kan het apparaat veilig worden gebruikt zolang de veiligheidsinstructies nauwkeurig worden opgevolgd. Eerder werd een ander apneuapparaat, de Dreamstation 1, teruggeroepen nadat patiënten gezondheidsklachten hadden gemeld als gevolg van het inademen van losgekomen schuimdeeltjes.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in Nederland ontvangt geen meldingen

In Nederland heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aangegeven geen meldingen te hebben ontvangen van problemen met de Dreamstation 2, zowel niet van Philips als van gebruikers. De IGJ blijft in contact met Philips om de situatie te monitoren.

Het is belangrijk om veiligheidsinstructies op te volgen bij gebruik Dreamstation 2

Gebruikers van de Dreamstation 2 wordt geadviseerd om de veiligheidsinstructies nauwkeurig op te volgen om eventuele risico’s te minimaliseren. De recente waarschuwingen met betrekking tot oververhitting en rare geur hebben echter vragen opgeroepen over de veiligheid en effectiviteit van het apparaat.

Effect op gebruikers in Nederland

Hoewel er in de Verenigde Staten meldingen zijn geweest van problemen met de Dreamstation 2, heeft de IGJ in Nederland geen soortgelijke meldingen ontvangen. Dit roept vragen op over mogelijke oorzaken van de klachten en of deze beperkt zijn tot specifieke regio’s of individuele gevallen.

Verdere stappen van Philips en toezichthoudende instanties

Het is belangrijk dat Philips, samen met toezichthoudende instanties zoals de FDA, de situatie nauwlettend in de gaten houdt en eventuele risico’s voor gebruikers minimaliseert. Tevens is het van belang dat patiënten en medische professionals op de hoogte worden gehouden van eventuele updates of richtlijnen met betrekking tot het veilig gebruik van de Dreamstation 2.

Conclusie

Hoewel de recente waarschuwingen omtrent de Dreamstation 2 gebruikers bezorgd hebben gemaakt, heeft Philips verklaard dat het apparaat veilig is voor gebruik zolang de veiligheidsinstructies worden opgevolgd. Daarnaast blijft de IGJ in Nederland in contact met Philips om de situatie te volgen en mogelijke risico’s te minimaliseren. Gebruikers wordt geadviseerd om zorgvuldig de instructies te volgen en alert te blijven op mogelijke symptomen die verband houden met het gebruik van het apparaat.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Oorzaak van een derde van kankergevallen is ongezonde leefstijl en leefomgeving

Oorzaak van een derde van kankergevallen is ongezonde leefstijl en leefomgeving
Getty Images

Het belang van een gezonde levensstijl in de strijd tegen kanker

Een recent onderzoek uitgevoerd door TNO in opdracht van KWF Kankerbestrijding heeft verontrustende resultaten opgeleverd. Uit het onderzoek bleek dat maar liefst een derde van alle kankergevallen in Nederland kan worden toegeschreven aan een ongezonde leefstijl en leefomgeving. Deze schokkende bevindingen werpen een nieuw licht op de oorzaken van kanker en benadrukken het belang van preventieve maatregelen.

Roken blijft de grootste boosdoener als het gaat om kankergevallen. Naar schatting krijgen jaarlijks 19.095 mensen kanker door roken. Maar ook andere factoren zoals ongezond eten en onvoldoende bescherming tegen de zon dragen bij aan een aanzienlijk aantal kankergevallen. Ongeveer 6.374 mensen worden jaarlijks gediagnosticeerd met kanker als gevolg van blootstelling aan de zon, terwijl nog eens 6.452 mensen kanker ontwikkelen door ongezonde voedingsgewoonten, zoals het eten van te weinig groente, fruit en voedingsvezels, evenals het consumeren van te veel bewerkt vlees.

Een andere zorgwekkende factor is fijnstof, dat naar schatting bijdraagt aan 2.548 kankerdiagnoses per jaar, wat neerkomt op ongeveer 2 procent van het totaal aantal kankergevallen. Deze bevindingen benadrukken het verband tussen de leefstijl en de omgeving van een individu en het risico op het ontwikkelen van kanker.

Carla van Gils, directeur van KWF Kankerbestrijding, benadrukt het belang van deze bevindingen en roept op tot preventieve maatregelen. “Deze studie laat zien dat we invloed hebben op een derde van alle kankergevallen”, aldus van Gils. “Een aanzienlijk deel.” Het KWF pleit voor maatregelen om het roken en ongezonde eetgewoonten te verminderen, om op deze manier het aantal kankergevallen te verminderen.

De impact van deze risicofactoren op het aantal kankergevallen is voor het laatst geschat in 2014. Deze nieuwe bevindingen benadrukken de noodzaak van voortdurend onderzoek en bewustwording rondom de oorzaken van kanker.

Het is duidelijk dat het aanpakken van ongezonde leefstijl en leefomgeving van cruciaal belang is in de strijd tegen kanker. Met de juiste preventieve maatregelen kunnen we mogelijk maar liefst 40.000 kankergevallen per jaar voorkomen. Dit onderstreept het belang van een gezonde levensstijl en een veilige leefomgeving bij het verminderen van het risico op kanker.

Deze recente bevindingen benadrukken nogmaals het belang van een gezonde levensstijl en benadrukken de noodzaak van preventieve maatregelen om het aantal kankergevallen in Nederland te verminderen. Met het juiste bewustzijn, educatie en actie kunnen we mogelijk levens redden en het aantal kankergevallen drastisch verminderen.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder

Populair