Connect with us

Binnenland

Onderzoek naar vuurwapenincident bij Ahoy in Rotterdam

Onderzoek naar vuurwapenincident bij Ahoy in Rotterdam
ANP

Schietincident in Rotterdam Ahoy onderzocht: hoe kon dit gebeuren?

Rotterdam Ahoy is begonnen met een onderzoek naar het schietincident dat afgelopen zaterdagnacht plaatsvond in een van de zalen van het evenementencomplex. De directie van Ahoy heeft als doel om te onderzoeken hoe het mogelijk was dat iemand een vuurwapen mee naar binnen kon nemen.

“Deze situatie heeft ons als Ahoy erg geschrokken”, aldus een woordvoerder. “Onze eerste zorg gaat uit naar de slachtoffers en eventueel betrokken medewerkers. Samen met de organisator zullen we onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.” Het onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het mogelijk was dat een vuurwapen het complex binnen kon worden gesmokkeld.

Gelukkig hebben de geplande evenementen die voor zondag gepland staan geen hinder ondervonden van het incident. Ahoy benadrukt dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft, vooral ook tijdens komende evenementen.

Tijdens het schietincident raakte een man ernstig gewond, en de politie heeft twee verdachten aangehouden. Het incident vond plaats tijdens I Love Urban, een feest waarvan acteur en komiek Jandino Asporaat mede-organisator is. Hij trad zaterdag ook zelf op als gastheer. Het programma omvatte tevens optredens van artiesten als Frenna, Jonna Fraser en Bilal Wahib.

Als onderdeel van het onderzoek heeft Ahoy ook beveiligingsbeelden vrijgegeven van het incident, om mogelijke getuigen aan te moedigen zich te melden bij de politie.

Veiligheid in Ahoy is van groot belang, vooral omdat het complex een centrale locatie is voor grote evenementen en concerten in Rotterdam. In reactie op het incident heeft burgemeester Aboutaleb aangegeven dat hij verder zal kijken naar mogelijke maatregelen om de veiligheid in en rondom Ahoy te verbeteren.

Deze gebeurtenis heeft ook geleid tot bezorgdheid onder het publiek en de gemeenschap in Rotterdam. De vraag hoe het mogelijk was dat een vuurwapen het complex in kon worden gesmokkeld heeft tot veel onrust geleid. De directie van Ahoy doet er daarom alles aan om de veiligheidskwesties zo snel mogelijk op te helderen en maatregelen te nemen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.

De situatie heeft ook veel aandacht gekregen op sociale media en nieuwsplatforms, waar bezorgde burgers vragen stellen en kritiek uiten op de beveiliging van het complex. Het schietincident heeft de veiligheidsmaatregelen van Ahoy en de evenementenindustrie in Rotterdam in het algemeen in de schijnwerpers gezet, en er wordt nu druk uitgeoefend om kwesties rond veiligheid en beveiliging aan te pakken.

De identiteit van de verdachten en het motief achter de schietpartij zijn nog niet officieel vrijgegeven, maar de politie is bezig met het onderzoek naar de zaak. De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van Rotterdam Ahoy blijft dan ook van cruciaal belang voor alle betrokken partijen.

De gemeente Rotterdam heeft aangekondigd nauw samen te werken met Ahoy en de politie om de veiligheid van het evenementencomplex te waarborgen. Burgemeester Aboutaleb heeft beloofd dat er extra maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid in Ahoy te verbeteren en herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.

Het onderzoek naar het schietincident in Rotterdam Ahoy is nog in volle gang, en de directie van Ahoy benadrukt dat zij er alles aan zullen doen om de veiligheid van het complex en haar bezoekers te waarborgen. De resultaten van het onderzoek zullen in de komende dagen bekend worden gemaakt.

De geschokte reacties op het incident hebben ertoe geleid dat de veiligheid in Ahoy en andere evenementenlocaties in Rotterdam hoog op de agenda staat. Er wordt verwacht dat er verdere maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid van deze locaties te verbeteren, zodat bezoekers en medewerkers zich veilig kunnen voelen tijdens evenementen in de stad.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Vaarverbod in Noord-Brabants gebied De Dommel vanwege hoogwater

Vaarverbod in Noord-Brabants gebied De Dommel vanwege hoogwater

Waterschap De Dommel stelt vaarverbod in vanwege hoogwater, In het gebied van Waterschap De Dommel is een vaarverbod van kracht vanwege het hoge waterpeil. Dit Noord-Brabantse waterschap heeft het vaarverbod ingesteld vanwege de risico’s op gevaarlijke situaties als gevolg van het hoge water.

Geen kanovaren, varen of roeien toegestaan

Normaal gesproken is het mogelijk om in meerdere beken in het gebied te kanovaren, varen en roeien. Echter, vanwege het hoge waterpeil heeft het waterschap dit nu verboden.

Nooddijk in Sint-Oedenrode

Het hoge water heeft ervoor gezorgd dat het water van de Dommel in Sint-Oedenrode zo hoog staat, dat het waterschap genoodzaakt is om daar een nooddijk aan te leggen. Dit is een van de maatregelen die het waterschap neemt om de gevolgen van het hoogwater het hoofd te bieden.

Pompen en inspecties

Naast het aanleggen van nooddijken, zijn er op verschillende locaties pompen geplaatst om zo veel mogelijk water weg te pompen. Ook vinden er continu inspecties plaats van de dijken om te controleren of ze bestand zijn tegen het hoge waterpeil.

Overlast in oosten en zuiden van Nederland

Het hoge water zorgt al meerdere dagen voor overlast in het oosten en zuiden van Nederland. Zo heeft de IJssel in Deventer al een kritieke grens bereikt, waar de piek vrijdag wordt verwacht.

Boeren maken zich grote zorgen over oogst

Daarnaast maken boeren zich grote zorgen over de oogst vanwege de wateroverlast in het gebied.

Hoogwater nadert kritieke grens bij Deventer

Het hoogwater bij Deventer nadert de kritieke grens en de piek wordt over twee dagen verwacht.

Drone filmt hoogwater dat kritieke grens nadert bij Deventer

Er is een dronevideo gemaakt van het hoogwater dat de kritieke grens nadert bij Deventer.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Binnenland

Sigrid Kaag benoemd tot VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza

Sigrid Kaag benoemd tot VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza
ANP Foto

Sigrid Kaag heeft aangekondigd dat ze zal vertrekken als demissionair minister van Financiën van Nederland, en dat ze de functie van VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza zal op zich zal nemen. Na haar vertrek zal Rob Jetten tijdelijk haar ministerstaken overnemen, totdat er een opvolger is gevonden.

Vertrek en nieuwe rol

Op 8 januari zal Sigrid Kaag haar functie als demissionair minister van Financiën neerleggen en zal ze beginnen als coördinator bij de Verenigde Naties, op voordracht van VN-secretaris-generaal António Guterres. Kaag reageerde vereerd op de vraag om deze functie te vervullen en gaf aan dat vrede, veiligheid, en rechtvaardigheid altijd haar drijfveren zijn geweest.

Formeel zal Rob Jetten de taken van Kaag als minister van Financiën waarnemen, naast zijn huidige functie als demissionair minister van Klimaat en Energie. Ook wordt Jetten benoemd tot vicepremier. Het werk bij Financiën zal in de praktijk worden gedaan door Marnix van Rij, demissionair staatssecretaris van Financiën.

Kaags politieke carrière

In 2017 werd Sigrid Kaag benoemd tot minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte III. In 2021 was zij de lijsttrekker van D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen, waarbij D66 de tweede partij werd met een winst van vijf zetels.

Bedreigingen en intimidaties

Aan het einde van haar ministerschap liet Kaag weten dat het werk haar zwaar viel vanwege bedreigingen en intimidaties. Daarom besloot ze met het einde van het kabinet-Rutte IV uit de politiek te stappen. Zij vond dat zij het niet van haar familie kon vragen om nog een kabinetsperiode minister te zijn.

Reacties op vertrek

Demissionair premier Mark Rutte bedankte Kaag voor haar samenwerking in het kabinet en gaf aan ervan overtuigd te zijn dat zij de kennis en ervaring heeft om haar nieuwe VN-taak goed te vervullen. Partijgenoot en D66-fractievoorzitter Rob Jetten bedankte Kaag voor haar inzet als minister en hoopte dat zij een waardevolle bijdrage kan leveren aan het verlichten van het lijden in Gaza.

Eerdere werkervaring bij VN

Sigrid Kaag heeft een lange carrière in het buitenland achter de rug, met werkzaamheden voor de VN in onder andere Soedan en het Midden-Oosten. Eerder werkte ze voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA en was ze regiodirecteur voor UNICEF. Ook was ze actief bij het VN-ontwikkelingsprogramma UNDP en was ze speciaal gezant in Libanon voordat ze toetrad tot het kabinet-Rutte III als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Reactie Kaag op verruwing samenleving

In een recente uitzending van het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’ liet Kaag weten dat de verruwing van de samenleving en het gebrek aan tolerantie haar tegenvielen tijdens haar jaren in de Haagse politiek. Ze benadrukte dat niemand dat normaal zou moeten vinden.

Samenvattend, Sigrid Kaag zal haar functie als demissionair minister van Financiën neerleggen om de taak van VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza op zich te nemen. Rob Jetten zal tijdelijk haar ministerstaken overnemen. Haar vertrek uit de Nederlandse politiek markeert het einde van een carrière die gekenmerkt werd door haar inzet voor vrede en rechtvaardigheid.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Binnenland

Frontale aanrijding op N280 in Roermond: negen gewonden

Frontale aanrijding op N280 in Roermond: negen gewonden
ANP Foto

Bij een frontale aanrijding op de N280 in Roermond zijn dinsdagavond negen personen gewond geraakt, zo meldt de politie Limburg aan NU.nl. Het ongeval vond plaats bij de tunnelbak van de N280, die langs de bekende Designer Outlet in Roermond loopt.

De aanrijding vond even voor 20:00 uur plaats, waarbij twee personenwagens betrokken waren. Een van de voertuigen is om nog onbekende redenen op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Daarnaast blijkt een van de auto’s een Britse kentekenplaat te hebben, meldt 1Limburg.

Hulpdiensten, waaronder politie, ambulance en brandweer, zijn massaal ter plaatse om de slachtoffers te helpen. De N280 was in beide richtingen afgesloten vanwege het ongeval. Het team van de forensische opsporing Verkeer is ter plaatse voor onderzoek. Om 21:40 uur maakte de politie bekend dat de weg weer open is voor verkeer.

Er zijn meerdere gewonden, waaronder kinderen en een baby. De betrokkenen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht voor verdere behandeling.

Naast het ongeval op de N280 in Roermond zijn er ook andere verkeersongevallen gebeurd. Zo is een man omgekomen bij een aanrijding met een trein in Zuidhorn, waarbij de politie uitgaat van een ongeluk. Verder doet de politie onderzoek na een dodelijke aanrijding op de A1 bij Bathmen.

Conclusie

Het verkeersongeval op de N280 in Roermond heeft geleid tot negen gewonden, waaronder meerdere kinderen en een baby. De weg was tijdelijk afgesloten in beide richtingen, maar is inmiddels weer open. Naast dit incident zijn er helaas ook andere verkeersongevallen gebeurd, waaronder een dodelijk ongeluk met een trein in Zuidhorn en een aanrijding op de A1 bij Bathmen.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Populair