Connect with us

Entertainment

Madonna laat Amsterdamse fans wachten, bezoekers vertrekken eerder

Madonna laat Amsterdamse fans wachten, bezoekers vertrekken eerder
Getty Images

Madonna’s late aankomst bij Nederlandse concerten veroorzaakt ophef

Madonna, de wereldberoemde popster, begon afgelopen vrijdag pas om 22.30 uur aan haar eerste van twee concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit was ongeveer anderhalf uur later dan oorspronkelijk gepland. Het concert duurde uiteindelijk tot 0.45 uur, wat ertoe leidde dat honderden fans voortijdig moesten vertrekken om hun trein te halen.

Voorprogramma en lange wachttijd

Het voorprogramma begon ook al later dan gepland en eindigde pas rond 21.00 uur, op het moment dat het reguliere concert van Madonna zou moeten beginnen. Tijdens het lange wachten werden de aanwezige fans onrustig en klonken er fluitconcerten in de zaal.

Verontwaardigde fans en organisatorische problemen

Het laatste nummer van het concert werd pas om 0.45 uur gespeeld, waarbij Madonna de toegift die zij eerder tijdens de tour wel had gespeeld, oversloeg. Veel fans hadden rond middernacht de Ziggo Dome al verlaten uit angst hun trein te missen. Boze fans die de Nederlandse Spoorwegen om hulp vroegen, kregen te horen dat het niet mogelijk was om extra late treinen in te zetten, aangezien de organisator dit eerder had moeten aanvragen.

Waarschuwing van MOJO

Festivalorganisator MOJO had voorafgaand aan het concert al gewaarschuwd voor mogelijke vertragingen. Madonna staat erom bekend dat haar concerten de laatste tijd vaker later dan gepland beginnen. De gevel van de Ziggo Dome liet aan het begin van de avond al weten dat het concert naar verwachting pas na middernacht zou eindigen. Op borden werd het publiek aangeraden om de NS-app goed in de gaten te houden.

Kritieken en lovende reacties

Ondanks de vertraging waren fans en critici die tot het einde van het concert bleven, zeer tevreden over de show van Madonna. In recensies wordt gesproken over een “oogverblindende show” waarin de popster zichzelf kroonde tot de onbetwiste Queen of Pop. Het optreden werd omschreven als een “razend spektakel” waarbij Madonna bijna elke song volledig van toneelbeeld wisselde en van nagenoeg elk van haar albums wel iets speelde. Tijdens het concert onderbrak de zangeres de reeks hits een keer voor een emotionele monoloog over Wereld Aids Dag, gevolgd door een akoestische versie van het lied “I Will Survive” van Gloria Gaynor. Op dat moment vroeg Madonna het publiek om hun telefoons aan te doen, wat resulteerde in een zee van lichtjes in de Ziggo Dome.

Reacties van teleurgestelde fans

Desondanks uitten veel teleurgestelde fans op sociale media hun ongenoegen over de late start van het concert. Een fan, genaamd Asha Promes, deelde op X dat haar nichtje, ondanks het legen van haar spaarpotje voor een kaartje, voortijdig moest vertrekken na slechts zeven nummers. Anderen maakten gebruik van verschillende platforms om hun frustratie te uiten. Zo schreef Jan van der Aa op X dat Madonna haar naam beter kon veranderen in “Pardonna” en uitte Irma Koning haar ongenoegen op Facebook over de hoge prijs van kaartjes en het vroegtijdig moeten vertrekken om hun laatste vervoer te halen.

Madonna’s show in Nederland werd echter niet alleen overschaduwd door de late start, maar zorgde ook voor bewondering en waardering bij fans die de show tot het einde konden bijwonen. De gemengde reacties van dit concert zullen ongetwijfeld de gemoederen blijven bezighouden, terwijl fans en critici zich blijven afvragen of de vertragingen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Update: 4 weken geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Madonna begint concert in Ziggo Dome om 22.00 uur

Madonna begint concert in Ziggo Dome om 22.00 uur

Madonna treedt op in de Ziggo Dome en begint op tijd

Madonna heeft zaterdagavond haar tweede concert in Amsterdam gegeven, waarbij ze stipt om 22.00 uur op het podium van de Ziggo Dome stond. Dit was een welkome verandering ten opzichte van haar vorige optreden, waar ze anderhalf uur te laat begon, wat resulteerde in het vroegtijdig vertrek van veel fans die hun trein moesten halen.

Het late begin van het concert op vrijdag leidde tot veel klachten, waardoor de Queen of Pop zelfs een waarschuwing kreeg op de officiële website van de Ziggo Dome. Het is echter niet duidelijk of concertorganisator MOJO Madonna of haar team heeft aangesproken op haar gedrag.

Ondanks de aanhoudende kritiek op haar punctualiteit, ontving Madonna veel lof van zowel fans als critici voor de show zelf. De Telegraaf beschrijft het als een “oogverblindende show”, terwijl Het Parool het omschrijft als een “razend spektakel” waarin ze bijna elk nummer van haar albums speelt.

Tijdens het optreden onderbrak Madonna de reeks nummers eenmaal voor een monoloog, waarbij ze ter ere van Wereld Aids Dag sprak over de vrienden die ze in de jaren tachtig aan de ziekte verloor. Dit werd gevolgd door een akoestische versie van het nummer “Ik zal het overleven” van Gloria Gaynor.

Al met al was het een succesvol optreden van Madonna, waarbij ze haar reputatie van vertragingen wist te overstijgen en haar fans en critici tevreden stelde met een spetterende show.

Update: 4 weken geleden

Lees Verder

Populair