Connect with us

Binnenland

Financiële steun voor 120 Caribische studenten in Nederland

Financiële steun voor 120 Caribische studenten in Nederland
ANP

Koninkrijksbeurs biedt kans aan Caribische studenten om in Nederland te studeren en werken

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft aangekondigd dat er volgend studiejaar een Koninkrijksbeurs beschikbaar zal zijn voor ongeveer 120 studenten die op uitwisseling of stage willen binnen het Nederlandse Koninkrijk. Deze beurs is niet alleen bedoeld voor Caribische studenten, maar alle studenten binnen het Koninkrijk kunnen er gebruik van maken. Dit initiatief is met name gericht op het bieden van kansen aan Caribische studenten om te ontdekken of studeren of werken in Nederland iets voor hen is.

De Koninkrijksbeurs biedt studenten de mogelijkheid om maximaal zes maanden lang vakken te volgen aan een andere onderwijsinstelling of om stage te lopen. Met een beurs van maximaal 5.900 euro kunnen de studenten zo een voorproefje van het studentenleven en werkcultuur in Nederland krijgen. Het doel van het programma is om “uitval en teleurstellingen” te voorkomen, omdat recent onderzoek heeft aangetoond dat uitval onder Caribische studenten in het wetenschappelijk onderwijs hoog is. De studenten zouden tegen te veel struikelblokken aanlopen, zoals het krijgen van een woning en het aanvragen van een BSN.

Als pilot zijn onlangs vijf Caribische studenten gestart met het programma. Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf liet weten dat het erg inspirerend was om de eerste studenten met een Koninkrijksbeurs te ontmoeten en dat de introductie van deze beurs een belangrijke en concrete stap is naar meer perspectief, studiesucces en kansengelijkheid voor Caribische studenten. Naar verwachting zullen dit studiejaar ongeveer 25 studenten gebruik maken van de beurs.

De Koninkrijksbeurs is een welkome ontwikkeling voor Caribische studenten die geïnteresseerd zijn in studeren of werken in Nederland. Dit initiatief biedt hen de kans om te ervaren hoe het er in Nederland aan toegaat voordat ze zich aanmelden voor een vervolgopleiding of een baan. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is ervan overtuigd dat de beurs zal bijdragen aan het studiesucces en de kansengelijkheid van Caribische studenten binnen het Koninkrijk.

Ministers ontwikkelen beurs voor uitwisseling studenten binnen het koninkrijk

Eerder dit jaar kondigden ministers aan dat er een beurs zal worden ontwikkeld voor uitwisseling van studenten binnen het koninkrijk. Dit initiatief is bedoeld om kansen te bieden aan studenten binnen het Koninkrijk, met name aan Caribische studenten, om te ervaren hoe het er in Nederland aan toegaat op het gebied van studeren en werken. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het programma opgezet om studenten de mogelijkheid te geven om vakken te volgen aan een andere onderwijsinstelling of stage te lopen in Nederland. Dit is een belangrijke stap naar meer perspectief, studiesucces en kansengelijkheid voor Caribische studenten.

Door het nieuwe initiatief van de Koninkrijksbeurs kunnen zo’n 120 studenten op uitwisseling of stage binnen het Nederlandse Koninkrijk. Hoewel alle studenten binnen het Koninkrijk er gebruik van mogen maken, is deze voornamelijk bedoeld voor Caribische studenten. Met de beurs van op z’n hoogst 5.900 euro kunnen de studenten maximaal zes maanden vakken volgen aan een andere onderwijsinstelling of ergens stage lopen. Zo kunnen studenten eerst “proeven” hoe het er in Nederland aan toegaat voordat ze zich hier voor een vervolgopleiding aanmelden of een baan aannemen.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft aangekondigd dat er volgend studiejaar een Koninkrijksbeurs beschikbaar zal zijn voor ongeveer 120 studenten die op uitwisseling of stage willen binnen het Nederlandse Koninkrijk. Deze beurs is niet alleen bedoeld voor Caribische studenten, maar alle studenten binnen het Koninkrijk kunnen er gebruik van maken. Dit initiatief is met name gericht op het bieden van kansen aan Caribische studenten om te ontdekken of studeren of werken in Nederland iets voor hen is.

Recent zijn er vijf Caribische studenten met het programma begonnen als pilot. “Het was erg inspirerend om onlangs de eerste studenten met een Koninkrijksbeurs te kunnen ontmoeten”, zei onderwijsminister Robbert Dijkgraaf daarover. “De introductie van deze beurs is een belangrijke en concrete stap naar meer perspectief, studiesucces en kansengelijkheid voor Caribische studenten.”

Op die manier krijgen de Caribische studenten de kans om uit te zoeken of in Nederland studeren of werken iets voor hen is, schrijft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.De Koninkrijksbeurs biedt studenten de mogelijkheid om maximaal zes maanden lang vakken te volgen aan een andere onderwijsinstelling of om stage te lopen. Met een beurs van maximaal 5.900 euro kunnen de studenten zo een voorproefje van het studentenleven en werkcultuur in Nederland krijgen. Het doel van het programma is om “uitval en teleurstellingen” te voorkomen, omdat recent onderzoek heeft aangetoond dat uitval onder Caribische studenten in het wetenschappelijk onderwijs hoog is. De studenten zouden tegen te veel struikelblokken aanlopen, zoals het krijgen van een woning en het aanvragen van een BSN.

Naar verwachting maken er dit studiejaar zo’n 25 studenten gebruik van de beurs.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hoopt met dit programma “uitval en teleurstellingen” te voorkomen en de kansengelijkheid van Caribische studenten te vergroten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat uitval onder Caribische studenten in het wetenschappelijk onderwijs hoog is. Ze lopen tegen te veel struikelblokken aan, zoals het krijgen van een woning en het aanvragen van een BSN.

Met de Koninkrijksbeurs, die maximaal 5.900 euro bedraagt, kunnen studenten maximaal zes maanden lang vakken volgen aan een andere onderwijsinstelling of stage lopen. Het doel van het programma is om “uitval en teleurstellingen” te voorkomen en het studiesucces van Caribische studenten te vergroten. Op die manier krijgen de Caribische studenten de kans om te ontdekken of studeren of werken in Nederland iets voor hen is.

De Koninkrijksbeurs is een welkome ontwikkeling voor Caribische studenten die de mogelijkheid krijgen om te ervaren hoe het er in Nederland aan toegaat voordat ze zich aanmelden voor een vervolgopleiding of een baan. Het initiatief is gericht op het vergroten van de kansengelijkheid van Caribische studenten binnen het Koninkrijk. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is ervan overtuigd dat de beurs zal bijdragen aan het studiesucces en de kansengelijkheid van Caribische studenten binnen het Koninkrijk.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenland

Vaarverbod in Noord-Brabants gebied De Dommel vanwege hoogwater

Vaarverbod in Noord-Brabants gebied De Dommel vanwege hoogwater

Waterschap De Dommel stelt vaarverbod in vanwege hoogwater, In het gebied van Waterschap De Dommel is een vaarverbod van kracht vanwege het hoge waterpeil. Dit Noord-Brabantse waterschap heeft het vaarverbod ingesteld vanwege de risico’s op gevaarlijke situaties als gevolg van het hoge water.

Geen kanovaren, varen of roeien toegestaan

Normaal gesproken is het mogelijk om in meerdere beken in het gebied te kanovaren, varen en roeien. Echter, vanwege het hoge waterpeil heeft het waterschap dit nu verboden.

Nooddijk in Sint-Oedenrode

Het hoge water heeft ervoor gezorgd dat het water van de Dommel in Sint-Oedenrode zo hoog staat, dat het waterschap genoodzaakt is om daar een nooddijk aan te leggen. Dit is een van de maatregelen die het waterschap neemt om de gevolgen van het hoogwater het hoofd te bieden.

Pompen en inspecties

Naast het aanleggen van nooddijken, zijn er op verschillende locaties pompen geplaatst om zo veel mogelijk water weg te pompen. Ook vinden er continu inspecties plaats van de dijken om te controleren of ze bestand zijn tegen het hoge waterpeil.

Overlast in oosten en zuiden van Nederland

Het hoge water zorgt al meerdere dagen voor overlast in het oosten en zuiden van Nederland. Zo heeft de IJssel in Deventer al een kritieke grens bereikt, waar de piek vrijdag wordt verwacht.

Boeren maken zich grote zorgen over oogst

Daarnaast maken boeren zich grote zorgen over de oogst vanwege de wateroverlast in het gebied.

Hoogwater nadert kritieke grens bij Deventer

Het hoogwater bij Deventer nadert de kritieke grens en de piek wordt over twee dagen verwacht.

Drone filmt hoogwater dat kritieke grens nadert bij Deventer

Er is een dronevideo gemaakt van het hoogwater dat de kritieke grens nadert bij Deventer.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Binnenland

Sigrid Kaag benoemd tot VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza

Sigrid Kaag benoemd tot VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza
ANP Foto

Sigrid Kaag heeft aangekondigd dat ze zal vertrekken als demissionair minister van Financiën van Nederland, en dat ze de functie van VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza zal op zich zal nemen. Na haar vertrek zal Rob Jetten tijdelijk haar ministerstaken overnemen, totdat er een opvolger is gevonden.

Vertrek en nieuwe rol

Op 8 januari zal Sigrid Kaag haar functie als demissionair minister van Financiën neerleggen en zal ze beginnen als coördinator bij de Verenigde Naties, op voordracht van VN-secretaris-generaal António Guterres. Kaag reageerde vereerd op de vraag om deze functie te vervullen en gaf aan dat vrede, veiligheid, en rechtvaardigheid altijd haar drijfveren zijn geweest.

Formeel zal Rob Jetten de taken van Kaag als minister van Financiën waarnemen, naast zijn huidige functie als demissionair minister van Klimaat en Energie. Ook wordt Jetten benoemd tot vicepremier. Het werk bij Financiën zal in de praktijk worden gedaan door Marnix van Rij, demissionair staatssecretaris van Financiën.

Kaags politieke carrière

In 2017 werd Sigrid Kaag benoemd tot minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte III. In 2021 was zij de lijsttrekker van D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen, waarbij D66 de tweede partij werd met een winst van vijf zetels.

Bedreigingen en intimidaties

Aan het einde van haar ministerschap liet Kaag weten dat het werk haar zwaar viel vanwege bedreigingen en intimidaties. Daarom besloot ze met het einde van het kabinet-Rutte IV uit de politiek te stappen. Zij vond dat zij het niet van haar familie kon vragen om nog een kabinetsperiode minister te zijn.

Reacties op vertrek

Demissionair premier Mark Rutte bedankte Kaag voor haar samenwerking in het kabinet en gaf aan ervan overtuigd te zijn dat zij de kennis en ervaring heeft om haar nieuwe VN-taak goed te vervullen. Partijgenoot en D66-fractievoorzitter Rob Jetten bedankte Kaag voor haar inzet als minister en hoopte dat zij een waardevolle bijdrage kan leveren aan het verlichten van het lijden in Gaza.

Eerdere werkervaring bij VN

Sigrid Kaag heeft een lange carrière in het buitenland achter de rug, met werkzaamheden voor de VN in onder andere Soedan en het Midden-Oosten. Eerder werkte ze voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA en was ze regiodirecteur voor UNICEF. Ook was ze actief bij het VN-ontwikkelingsprogramma UNDP en was ze speciaal gezant in Libanon voordat ze toetrad tot het kabinet-Rutte III als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Reactie Kaag op verruwing samenleving

In een recente uitzending van het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’ liet Kaag weten dat de verruwing van de samenleving en het gebrek aan tolerantie haar tegenvielen tijdens haar jaren in de Haagse politiek. Ze benadrukte dat niemand dat normaal zou moeten vinden.

Samenvattend, Sigrid Kaag zal haar functie als demissionair minister van Financiën neerleggen om de taak van VN-coördinator voor Humanitaire Hulp en Wederopbouw Gaza op zich te nemen. Rob Jetten zal tijdelijk haar ministerstaken overnemen. Haar vertrek uit de Nederlandse politiek markeert het einde van een carrière die gekenmerkt werd door haar inzet voor vrede en rechtvaardigheid.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Binnenland

Frontale aanrijding op N280 in Roermond: negen gewonden

Frontale aanrijding op N280 in Roermond: negen gewonden
ANP Foto

Bij een frontale aanrijding op de N280 in Roermond zijn dinsdagavond negen personen gewond geraakt, zo meldt de politie Limburg aan NU.nl. Het ongeval vond plaats bij de tunnelbak van de N280, die langs de bekende Designer Outlet in Roermond loopt.

De aanrijding vond even voor 20:00 uur plaats, waarbij twee personenwagens betrokken waren. Een van de voertuigen is om nog onbekende redenen op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Daarnaast blijkt een van de auto’s een Britse kentekenplaat te hebben, meldt 1Limburg.

Hulpdiensten, waaronder politie, ambulance en brandweer, zijn massaal ter plaatse om de slachtoffers te helpen. De N280 was in beide richtingen afgesloten vanwege het ongeval. Het team van de forensische opsporing Verkeer is ter plaatse voor onderzoek. Om 21:40 uur maakte de politie bekend dat de weg weer open is voor verkeer.

Er zijn meerdere gewonden, waaronder kinderen en een baby. De betrokkenen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht voor verdere behandeling.

Naast het ongeval op de N280 in Roermond zijn er ook andere verkeersongevallen gebeurd. Zo is een man omgekomen bij een aanrijding met een trein in Zuidhorn, waarbij de politie uitgaat van een ongeluk. Verder doet de politie onderzoek na een dodelijke aanrijding op de A1 bij Bathmen.

Conclusie

Het verkeersongeval op de N280 in Roermond heeft geleid tot negen gewonden, waaronder meerdere kinderen en een baby. De weg was tijdelijk afgesloten in beide richtingen, maar is inmiddels weer open. Naast dit incident zijn er helaas ook andere verkeersongevallen gebeurd, waaronder een dodelijk ongeluk met een trein in Zuidhorn en een aanrijding op de A1 bij Bathmen.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Populair