Connect with us

Buitenland

Dertien bemanningsleden vermist na zinken vrachtschip bij Lesbos, Griekenland

Dertien bemanningsleden vermist na zinken vrachtschip bij Lesbos, Griekenland

Griekse Vrachtschip Raptor Gezonken bij Lesbos met Dertien Vermiste Bemanning

Op zondagochtend is bij het Griekse eiland Lesbos een vrachtschip genaamd Raptor gezonken, waarbij dertien bemanningsleden vermist zijn geraakt. Het schip voer onder de vlag van de Comoren, een eilandengroep ten oosten van Afrika, en was onderweg vanuit Egypte naar de Turkse stad Istanboel. Persbureau Reuters meldt dat onder de veertien bemanningsleden, afkomstig uit Egypte, Syrië en India, slechts één persoon gered kon worden.

De zoekoperatie is gestart door de Griekse kustwacht, nadat het schip rond 7.00 uur melding maakte van een mechanisch defect. Om 8.20 uur kwam er een noodsignaal binnen dat het schip aan het kantelen was, waarna het van de radar verdween.

Waarschuwing voor schepen in het gebied

Griekenland heeft op zondag een waarschuwing uitgegeven voor schepen die zich in het gebied bevonden vanwege de stormachtige wind. Het tragische incident heeft de aandacht getrokken van de internationale gemeenschap en de Griekse autoriteiten proberen de vermiste bemanningsleden zo snel mogelijk te lokaliseren.

Het schip is officieel ingeschreven bij de Comoren, maar de bemanningsleden zijn afkomstig uit verschillende nationaliteiten. Het gevaarlijke weer kan een rol hebben gespeeld bij het zinken van het schip, maar er zal verder onderzoek moeten worden gedaan om de precieze oorzaak van de ramp te achterhalen.

Internationale betrokkenheid

Het tragische nieuws heeft geleid tot internationale betrokkenheid bij het zoeken naar de overige dertien bemanningsleden. Maritieme autoriteiten van omliggende landen zijn op de hoogte gebracht en assisteren bij de zoekoperatie.

De situatie is zorgwekkend en de prioriteit ligt nu bij het vinden van de vermiste bemanningsleden. Reddingswerkers zetten alles op alles om de vermiste bemanningsleden te lokaliseren en te redden.

Het belang van een grondig onderzoek

Omdat de specifieke omstandigheden rondom het zinken van de Raptor nog onbekend zijn, zal er een grondig onderzoek moeten worden uitgevoerd om de oorzaak van het incident te achterhalen. Het weer in de regio en de mogelijke technische problemen met het schip zullen daarbij onder de loep worden genomen.

De internationale maritieme gemeenschap zal het onderzoek nauwlettend volgen en hoopt dat de resultaten zullen bijdragen aan preventieve maatregelen om dergelijke tragedies in de toekomst te voorkomen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de situatie rondom het gezonken vrachtschip Raptor en de zoekoperatie naar de vermiste bemanningsleden, houd de website in de gaten voor updates en het laatste nieuws over dit tragische incident. We zullen al het relevante nieuws blijven volgen en onze lezers op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Storm Gerrit veroorzaakt chaos en schade in het Verenigd Koninkrijk

Storm Gerrit veroorzaakt chaos en schade in het Verenigd Koninkrijk

Op 28 december 2023 heeft storm Gerrit ernstige schade toegebracht aan delen van het Verenigd Koninkrijk, met name de Engelse stad Manchester. Duizenden huizen in Manchester zitten momenteel zonder stroom, als gevolg van een lokale tornado die ’s nachts door de stad trok.

Schade aan honderd huizen in Manchester

De krachtige storm heeft ongeveer honderd huizen beschadigd in het district Tameside, waar een tornado leidde tot stroomstoringen, afgerukte daken, omgewaaide bomen en ingestorte muurtjes.

Geen gewonden, maar meerdere mensen dakloos

Gelukkig zijn er geen gewonden gemeld als gevolg van de storm. Wel moesten meerdere mensen hun woningen verlaten vanwege de schade. In de buitenwijk Stalybridge raakten de woningen dusdanig beschadigd dat er eerst bouwkundig onderzoek moet plaatsvinden voordat het veilig is om terug te keren.

Verkeersproblemen en wateroverlast

Sinds de komst van storm Gerrit op woensdag hebben meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk te kampen met problemen. Het trein- en wegverkeer is op meerdere plekken verstoord. Daarnaast werden maatregelen genomen tegen wateroverlast in Engeland, Noord-Ierland, Wales en Schotland, maar overstromingen konden op verschillende plaatsen niet voorkomen worden.

Vliegtuigen stuiterend aan de grond op Londense luchthaven

Zelfs op de Londense luchthaven Heathrow hadden vliegtuigen moeite om veilig te landen, als gevolg van de harde wind die hen parten speelde.

Storm Gerrit vernoemd naar voormalig NOS-weerman

Opvallend genoeg is storm Gerrit vernoemd naar de bekende meteoroloog en voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra. In Nederland veroorzaakte de storm beperkte schade.

Bijzonder kerstcadeau voor Gerrit Hiemstra

Het is opmerkelijk dat de storm vernoemd is naar Gerrit Hiemstra, aangezien hij het als een bijzonder kerstcadeau zou kunnen beschouwen.

Volledige dekking van de gevolgen van storm Gerrit

Blijf op de hoogte van de gevolgen van storm Gerrit en volg de actuele ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. We zullen blijven rapporteren over de schade en de herstelwerkzaamheden na deze verwoestende storm.

Update: 1 dag geleden

Lees Verder

Buitenland

Argentijnen protesteren tegen economische hervormingen

Argentijnen protesteren tegen economische hervormingen
AFP

Duizenden Argentijnen gaan de straat op om te protesteren tegen economische wetsvoorstellen van president Javier Milei

Op woensdag gingen duizenden Argentijnen de straat op in de hoofdstad Buenos Aires om te protesteren tegen een decreet dat is uitgevaardigd door president Javier Milei. Ze vinden de economische wetsvoorstellen die erin staan te ingrijpend. Milei wil bijvoorbeeld maximale huurprijzen afschaffen.

Het decreet van de nieuwe Argentijnse president schrapt of wijzigt in totaal meer dan 350 economische regels. Naast de afschaffing van maximale huurprijzen, maakt het ook een einde aan een aantal werknemersbeschermingen en schrapt wetten die consumenten beschermen tegen onrechtmatige prijsstijgingen.

Dit zou een aanzienlijk effect kunnen hebben op de Argentijnen, gezien de jaarlijkse inflatie boven de 160 procent ligt, en 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

De demonstranten zwaaiden met Argentijnse vlaggen en droegen spandoeken met de tekst: “Het thuisland is niet te koop.” Ze roepen de rechtbanken op om het decreet ongrondwettelijk te verklaren. Volgens de demonstranten tast het decreet de bescherming van werknemers en consumenten aan. Een paar maatschappelijke groeperingen hebben al een verzoek bij de rechtbank ingediend, terwijl de vakbonden de mars organiseerden.

Milei stuurde het pakket wetsvoorstellen die het decreet in werking moeten stellen eerder op woensdag naar het parlement. De zeer libertaire en radicaal-rechtse politicus is sinds 10 december in functie.

Wie is ‘de gek’ Milei?

De bekendste bijnaam van Milei is ‘El Loco’ (de gek), die ook populair is onder zijn aanhangers. Hij kreeg deze bijnaam vanwege zijn explosieve woede-uitbarstingen op de middelbare school. In de jaren tachtig was hij een professioneel keeper, maar hij verliet de sport om te gaan studeren. Na zijn studie werkte hij als econoom. Milei heeft weinig goede vrienden, maar is wel heel close met zijn honden, die volgens hem zijn belangrijkste adviseurs zijn.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Buitenland

Gaston Glock overleden op 94-jarige leeftijd

Gaston Glock overleden op 94-jarige leeftijd
Reuters

Op 27 december 2023 is de Oostenrijkse ingenieur Gaston Glock overleden. Glock staat bekend als de ontwerper van een van ’s werelds best verkochte handwapens, het Glock-pistool. Na een leven dat gekenmerkt werd door succes en controverse, overleed hij op de respectabele leeftijd van 94 jaar.

Het ontwerp van het Glock-pistool

In de jaren tachtig ontwierp Gaston Glock een wapen dat destijds baanbrekend was. Het Glock-pistool was niet alleen lichter dan andere wapens, maar ook goedkoper en betrouwbaarder. Deze kenmerken maakten het wapen geliefd bij militairen en consumenten over de hele wereld.

Het Nederlandse, Britse en Franse leger maken gebruik van het Glock-pistool, en ook op de Amerikaanse consumentenmarkt is het pistool populair.

Succes en controverse

Gaston Glock behaalde veel succes met zijn bedrijf. In het afgelopen jaar draaide zijn wapenfabrikant GLOCK een winst van maar liefst 146 miljoen euro. Echter, in 1999 overleefde hij een moordaanslag, wat destijds veel aandacht trok in de media.

In 2011 kwam Gaston Glock opnieuw in het nieuws vanwege zijn heftige scheiding van zijn eerste vrouw. Dat jaar hertrouwde hij met Kathrin Tschikof, die 51 jaar jonger is dan hij. Sinds 2021 is Kathrin Tschikof de directeur van de wapenfabrikant, waarmee ze Gaston Glock opvolgde.

Erfenis van Gaston Glock

Met de dood van Gaston Glock komt er een einde aan een tijdperk van innovatie en controverses. Zijn nalatenschap zal voortleven in het succes van het Glock-pistool en het voortdurende beheer van de wapenfabrikant door zijn echtgenote.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Populair