Connect with us

Buitenland

Belgische scholen gesloten na bommelding

Belgische scholen gesloten na bommelding
BELGA

Bommelding leidt tot sluiting van bijna dertig scholen in Brussel en Waals-Brabant

Maandagochtend blijven bijna dertig scholen in Brussel en Waals-Brabant gesloten na een bommelding die zondagavond is binnengekomen. Volgens Belgische media heeft de politie nu een onderzoek ingesteld op alle scholen die betrokken zijn.

In totaal gaat het om 27 scholen die gesloten blijven. Cécile Marquette, adjunct-directeur-generaal van de onderwijsorganisatie van Wallonië-Brussel, heeft bevestigd dat de politie op dit moment alle scholen bezoekt en gedurende de dag een evaluatie zal maken van de situatie.

Naar verwachting zullen de scholen de hele dag gesloten blijven, maar de kans is groot dat ze dinsdag weer opengaan. Marquette heeft benadrukt dat het belangrijk is om kalm te blijven en niet in paniek te raken. Ze merkt op dat veel scholen de afgelopen weken zijn getroffen door soortgelijke waarschuwingen.

Veiligheid van leerlingen en personeel heeft de hoogste prioriteit

De veiligheid van leerlingen en personeel staat voorop bij de beslissing om de scholen gesloten te houden. De autoriteiten nemen de bommelding serieus en zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de scholen veilig zijn voordat ze heropenen.

De impact op leerlingen en ouders

De sluiting van bijna dertig scholen heeft een aanzienlijke impact op leerlingen en ouders in de regio. Velen zullen op zoek moeten naar alternatieve opvang of regelingen treffen voor de zorg voor hun kinderen tijdens de schoolsluiting.

Oproep tot kalmte en samenwerking

De autoriteiten roepen op tot kalmte en samenwerking van alle betrokkenen in deze situatie. Het is belangrijk om de aanwijzingen van de politie op te volgen en samen te werken aan een snelle en veilige heropening van de scholen.

Voortdurende dreiging van bommeldingen

De recente bommelding is helaas niet een op zichzelf staand incident. De scholen in Brussel en Waals-Brabant zijn de afgelopen weken herhaaldelijk getroffen door soortgelijke waarschuwingen. Dit plaatst een aanzienlijke druk op de autoriteiten en de onderwijsinstellingen om snel en effectief te reageren op deze bedreigingen.

Het belang van een gecoördineerde en proactieve aanpak

Om de impact van bommeldingen op onderwijsinstellingen te minimaliseren, is een gecoördineerde en proactieve aanpak van de autoriteiten en de onderwijsorganisaties essentieel. Dit omvat snelle reactie op meldingen, duidelijke communicatie naar alle betrokkenen en het waarborgen van de veiligheid van leerlingen en personeel.

Het herstel van het vertrouwen in veiligheid

Na herhaalde bommeldingen is het herstellen van het vertrouwen in de veiligheid van de scholen een uitdaging. Het vergt transparantie, daadkrachtige maatregelen en een toewijding aan de veiligheid van iedereen die betrokken is bij het onderwijsproces.

Voorbereiden op heropening van de scholen

Terwijl de autoriteiten werken aan het waarborgen van de veiligheid, moeten de scholen en onderwijsorganisaties zich voorbereiden op een soepele heropening. Dit omvat het informeren van leerlingen, ouders en personeel over de situatie en plannen voor terugkeer naar de normale gang van zaken.

Conclusie

De bommelding die heeft geleid tot de sluiting van bijna dertig scholen in Brussel en Waals-Brabant benadrukt de voortdurende dreiging waarmee onderwijsinstellingen te maken hebben. Het is cruciaal dat de autoriteiten, onderwijsorganisaties, leerlingen en ouders samenwerken om de veiligheid te waarborgen en de impact van dergelijke incidenten te minimaliseren. De zoektocht naar een snelle en veilige heropening van de scholen is van vitaal belang voor het herstel van het vertrouwen in de veiligheid van het onderwijsproces.

Update: 1 maand geleden

Lees Verder
Klik om commentaar te geven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Storm Gerrit veroorzaakt chaos en schade in het Verenigd Koninkrijk

Storm Gerrit veroorzaakt chaos en schade in het Verenigd Koninkrijk

Op 28 december 2023 heeft storm Gerrit ernstige schade toegebracht aan delen van het Verenigd Koninkrijk, met name de Engelse stad Manchester. Duizenden huizen in Manchester zitten momenteel zonder stroom, als gevolg van een lokale tornado die ’s nachts door de stad trok.

Schade aan honderd huizen in Manchester

De krachtige storm heeft ongeveer honderd huizen beschadigd in het district Tameside, waar een tornado leidde tot stroomstoringen, afgerukte daken, omgewaaide bomen en ingestorte muurtjes.

Geen gewonden, maar meerdere mensen dakloos

Gelukkig zijn er geen gewonden gemeld als gevolg van de storm. Wel moesten meerdere mensen hun woningen verlaten vanwege de schade. In de buitenwijk Stalybridge raakten de woningen dusdanig beschadigd dat er eerst bouwkundig onderzoek moet plaatsvinden voordat het veilig is om terug te keren.

Verkeersproblemen en wateroverlast

Sinds de komst van storm Gerrit op woensdag hebben meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk te kampen met problemen. Het trein- en wegverkeer is op meerdere plekken verstoord. Daarnaast werden maatregelen genomen tegen wateroverlast in Engeland, Noord-Ierland, Wales en Schotland, maar overstromingen konden op verschillende plaatsen niet voorkomen worden.

Vliegtuigen stuiterend aan de grond op Londense luchthaven

Zelfs op de Londense luchthaven Heathrow hadden vliegtuigen moeite om veilig te landen, als gevolg van de harde wind die hen parten speelde.

Storm Gerrit vernoemd naar voormalig NOS-weerman

Opvallend genoeg is storm Gerrit vernoemd naar de bekende meteoroloog en voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra. In Nederland veroorzaakte de storm beperkte schade.

Bijzonder kerstcadeau voor Gerrit Hiemstra

Het is opmerkelijk dat de storm vernoemd is naar Gerrit Hiemstra, aangezien hij het als een bijzonder kerstcadeau zou kunnen beschouwen.

Volledige dekking van de gevolgen van storm Gerrit

Blijf op de hoogte van de gevolgen van storm Gerrit en volg de actuele ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. We zullen blijven rapporteren over de schade en de herstelwerkzaamheden na deze verwoestende storm.

Update: 1 dag geleden

Lees Verder

Buitenland

Argentijnen protesteren tegen economische hervormingen

Argentijnen protesteren tegen economische hervormingen
AFP

Duizenden Argentijnen gaan de straat op om te protesteren tegen economische wetsvoorstellen van president Javier Milei

Op woensdag gingen duizenden Argentijnen de straat op in de hoofdstad Buenos Aires om te protesteren tegen een decreet dat is uitgevaardigd door president Javier Milei. Ze vinden de economische wetsvoorstellen die erin staan te ingrijpend. Milei wil bijvoorbeeld maximale huurprijzen afschaffen.

Het decreet van de nieuwe Argentijnse president schrapt of wijzigt in totaal meer dan 350 economische regels. Naast de afschaffing van maximale huurprijzen, maakt het ook een einde aan een aantal werknemersbeschermingen en schrapt wetten die consumenten beschermen tegen onrechtmatige prijsstijgingen.

Dit zou een aanzienlijk effect kunnen hebben op de Argentijnen, gezien de jaarlijkse inflatie boven de 160 procent ligt, en 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

De demonstranten zwaaiden met Argentijnse vlaggen en droegen spandoeken met de tekst: “Het thuisland is niet te koop.” Ze roepen de rechtbanken op om het decreet ongrondwettelijk te verklaren. Volgens de demonstranten tast het decreet de bescherming van werknemers en consumenten aan. Een paar maatschappelijke groeperingen hebben al een verzoek bij de rechtbank ingediend, terwijl de vakbonden de mars organiseerden.

Milei stuurde het pakket wetsvoorstellen die het decreet in werking moeten stellen eerder op woensdag naar het parlement. De zeer libertaire en radicaal-rechtse politicus is sinds 10 december in functie.

Wie is ‘de gek’ Milei?

De bekendste bijnaam van Milei is ‘El Loco’ (de gek), die ook populair is onder zijn aanhangers. Hij kreeg deze bijnaam vanwege zijn explosieve woede-uitbarstingen op de middelbare school. In de jaren tachtig was hij een professioneel keeper, maar hij verliet de sport om te gaan studeren. Na zijn studie werkte hij als econoom. Milei heeft weinig goede vrienden, maar is wel heel close met zijn honden, die volgens hem zijn belangrijkste adviseurs zijn.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Buitenland

Gaston Glock overleden op 94-jarige leeftijd

Gaston Glock overleden op 94-jarige leeftijd
Reuters

Op 27 december 2023 is de Oostenrijkse ingenieur Gaston Glock overleden. Glock staat bekend als de ontwerper van een van ’s werelds best verkochte handwapens, het Glock-pistool. Na een leven dat gekenmerkt werd door succes en controverse, overleed hij op de respectabele leeftijd van 94 jaar.

Het ontwerp van het Glock-pistool

In de jaren tachtig ontwierp Gaston Glock een wapen dat destijds baanbrekend was. Het Glock-pistool was niet alleen lichter dan andere wapens, maar ook goedkoper en betrouwbaarder. Deze kenmerken maakten het wapen geliefd bij militairen en consumenten over de hele wereld.

Het Nederlandse, Britse en Franse leger maken gebruik van het Glock-pistool, en ook op de Amerikaanse consumentenmarkt is het pistool populair.

Succes en controverse

Gaston Glock behaalde veel succes met zijn bedrijf. In het afgelopen jaar draaide zijn wapenfabrikant GLOCK een winst van maar liefst 146 miljoen euro. Echter, in 1999 overleefde hij een moordaanslag, wat destijds veel aandacht trok in de media.

In 2011 kwam Gaston Glock opnieuw in het nieuws vanwege zijn heftige scheiding van zijn eerste vrouw. Dat jaar hertrouwde hij met Kathrin Tschikof, die 51 jaar jonger is dan hij. Sinds 2021 is Kathrin Tschikof de directeur van de wapenfabrikant, waarmee ze Gaston Glock opvolgde.

Erfenis van Gaston Glock

Met de dood van Gaston Glock komt er een einde aan een tijdperk van innovatie en controverses. Zijn nalatenschap zal voortleven in het succes van het Glock-pistool en het voortdurende beheer van de wapenfabrikant door zijn echtgenote.

Update: 4 dagen geleden

Lees Verder

Populair